Вітаю. Що ж, приєднаюся до тих, хто не вірить у обраний шлях зі сміттям в космос. З усіх перерахованих відкинутих способів він якраз найненадійніший, найнебезпечніший та найдорожчий. До речі, сам в університеті займався напівфанатським моделюванням відправки на Сонце радіоактивних відходів і в результаті вони не долетіли й повернулися нам на голови

. Та й сам світ: число обране зовсім захмарне, чому немає планів колонізації бодай супутника (До речі, на Марсі начебто виявили тамтешні водорості, хоча може й фейк) і люди не так вже й погано живуть. Власне, як на мене, людство банальне до такого етапу не доживе. Апокаліпсис в кінці теж надто швидкий. Ні, якраз він описаний реально, але такі події займають сторіччя і вимирання насправді вельми тривалий процес. Власне, динозаври вимирали довше, ніж існує людство.
Не згоден з динамічністю: особисто мені початок здався затягнутим. Так, він йде на знайомство зі світом, та все ж дещо гальмує. Я б почав з героїні у потягу, де б вона могла і перекусити, і новини подивитися, і про душ згадати.
А от сама ідея шикарна. Також екшен: його мало і він незграбний, але це діє на атмосферу. Віриться в те, що героїня відчайдушно бореться за життя. Також імпонує її відчайдушність.
Загалом, по моїм враженням, оповідання міцний середняк, тому й оцінку поставлю відповідну. Успіхів в конкурсі!