Цитата:
в данном случае, насколько понял, события происходят в недалеком (далеком) будущем (альтернативной реальности?)
Навпаки, в недалекому минулому. Намагався лишити чіткий маркер часу - фінал Ліги Чемпіонів із вказанням команд. Виявляється, маркер виявився не дуже чітким

Та й згаданий Кіровоград, котрий зараз Кропивницький, мав би натякати. Поміркую, що з цим робити.
Цитата:
Тема манипуляций со временем - не нова.
Знаю. По закінченні конкурсу дам відповіді на деякі питання.
Цитата:
Автор «Позики», возможно, не видел этот фильм
Точно не бачив, і здається, автору буде чим увечорі зайнятись
Цитата:
1) Как действует данное время в кредит? Вокруг него все замедляется, что ли? Все течет, но не для главного героя? Я не понимаю;
Наразі, атор цього сам достемно не розуміє. Скоріше, воно зупиняє свій біг для ГГ. Якби знав точно - спробував би пояснити в оповіданні хоча б думками Тарантула.
Цитата:
2) Каким образом происходит оплата кредита?
Боржник розраховується часом свого життя. Вирішив оплати, подав заявку, пробув непритомним, допоки цей час ішов в оплату. Щоправда, з цим я в тексті проколовся, як вже зазначили вище. Певно, варто було показати якісь штрафні санкції за несвоєчасну сплату, але не люблю розтягувати дію оповідання на місяці.
Цитата:
Конечно, в наше время многие сограждане поступают так же: взял деньги взаймы, и вперед мобилки-телеки покупать, а там хоть трава не расти.
Приблизно так само ми витрачаємо свій час. Це одна з проблем, на яку я намагався звернути увагу в оповіданні. Скільки часу ми розбазарюємо? Наскільки велика цінністю нашого часу для нас самих?
Вам успіхів навзаєм.
Дякую, що читали і знайшли час на відгук.