Радіаційна позначка, кажете?

Ну-ну!
Та ні, жартую, не настільки я світлий, щоб опромінити твір вище безпечної дози.

Увага! Все, що викладено нижче, стосується виключно оповідання!
Поїхали.
1. Зовнішній огляд (назва). Серед звичайних дійсно впадає в око, але чомусь читати не зваблює. До того ж не має нічого спільного із сюжетом.
2. Зовнішні паразити (пунктуація). Проблем, як у бродячого собаки блошви. Вичисувати й вичісувати. Моєї радіації не вистачить.
3. Внутрішні паразити (русизми). Хоч я і сам хронічно хворію, але навіть мені помітно. Особливо оте "із-за". Треба "через". Гарна новина - з такими паразитами Ви з часом і самі впораєтесь.
4. Поведінка (розсіяний склероз). 4Д чи 4D? Олівія Нікен чи Кеннен? (NIKON чи CANON?

)
5.Набутий нервовий тик (шаблон, що повторюється):
Цитата:
Машинально вихопив з нагрудної кишені комбінезона сканер, який завжди носив при собі.
Цитата:
Поки лунали постріли, Ларрі перетягнув Олівію за найближчу ляду і обробив рану дезінфектором та загоювачем з мініатюрної портативної аптечки, яку завжди носив при собі.
Цікаво, які ще роялі завжди носять при собі справжні супермени?
6. Серце:
Цитата:
Чи то жаль за сумну долю, чи то симпатія поволі топили лід трьох його від природи безтрепетного серця.
Що в ГГ із серцем? Ех, навіть не знаю, чи це лікується, бо ж діагноз геть незрозумілий.
7. Тепер просвітимо мозок, тобто логіку:
Цитата:
Повз корабель пролітали аварійні платформи, зонди, якесь космічне сміття, не прибране вчасно асенізаторами. Увагу Ларрі привернула бульбашковидна капсула. В таких зазвичай транспортували проби та зразки мінералів, а також брухт на переробку. Та саме в цій було щось підозріле. Йому привиділося, що серед сріблястого лушпиння раптом кліпнуло живе око.
В такому засміченому просторі літати з космічними швидкостями можна хіба що на "сміттєламі"(за аналогією з криголамом). А про капсулу - уявив собі велетенську бульбашку з грандіозним оком - так, щоб на великій відстані ГГ помітив. Як згодом виявилось, озірікс - тваринка маленька. Тож капсула пропливала в кількох метрах від корабля? І вона ж транспортувала контрабанду з Місяця, тобто об'єкти летіли зустрічними курсами. Мабуть, кожен зі швидкістю пішохода.
Цитата:
Тут існували живі форми, відмінні від земних. Зелені каменетиори, що раніше приймалися за каміння завдяки мімікрії і каменеподібному панцирю,; пилохвости, істоти, хвости за якими тягнулися у вигляді скупчень окремих атомів, так ніби курява пилу; вадарки ,чиї колонії світилися рожевим сяйвом і пахли фіалками. Але ніхто з місячних істот не постраждав від захланності колонізаторів так, як озірікси. Ці неймовірні створіння втратили дар невидимості , а отже й захисту, під впливом побічної дії гравітаційного поля.
А під впливом прямої дії шестиразового підвищення гравітації, та ще й атмосферного тиску всі тамтешні організми, складніші за бактерії, мали б повиздихати.
Цитата:
У вашому зразку породи крім сілерію безумовно було кілька мікрон вадрію.
Концентрація у мікронах не вимірюється. Мікрон (мкм) - одиниця виміру лінійного розміру.
Цитата:
Гай вийняв з рюкзака і просунув в отвір для повітря шматок сухого пліснявого сиру.
То отой отвір, що Ви мені показали - то не для годування, а для повітря? А навіщо місячному тубільцю повітря?
Цитата:
Олівія вихопила бластер і почала стріляти в нападників. Звідкись вискочили ще якісь люди і підтримали її вогнем.
Ого! Оте "псяче" дівчисько раптом перетворилося на суперледі! Та ще й з поплічниками! Так швидко? А де я був, коли це відбувалося у творі? Мабуть, курити виходив.
І одразу наступне речення:
Цитата:
Під час однієї із перестрілок дівчина впала на підлогу.
Та й довго ж я курив! Вже кілька перестрілок відбулося! І, судячи з того, що дівчина впала на підлогу - остання перестрілка відбувалась уже в приміщенні.
Вирок:
Загальний стан - задовільний. Хірургічного втручання не потребує. Все лікується терапевтично. Жити буде.
Коли одужає - стане схожим на Залізного Пацюка, чи як там його?
Даруйте, Авторе, але все - як замовляли.
Сподіваюсь, доза радіації була не шкідливою, а навпаки
Успіху на цьому і подальших конкурсах!