Дякую всім за відгуки! Спробую дещо прояснити, хоч після бою кулаками не махають

.
Почну з головного:
Цитата:
Колеги, вампірів у творі нема взагалі! Правда, автор так захопився заплутуванням сюжету, що сам себе перехитрив, раз це не очевидно
Аж дивно, що більшість цього не зауважила. Але ж твір направду НЕ ПРО ВАМПІРІВ! ВАМПІРИ в оповіданні ВІДСУТНІ В ПРИНЦИПІ (даруйте мені мій капс-лок

). Наявна здогадка - свідома замануха, детективна штучка, щоб збити читача з ппантелику, а Стокер - їй у поміч

. На жаль (і на мій сором), вона таки збила читача з путі істиного, правда, зовсім не так, як вимагалося. Чомусь ніхто не став уникати в подальші перипетії, а тому - таки так - клубок я заплутав занадто і сам себе перехитрив. Каюсь.
Цитата:
траплялося кілька слів та виразів (не більше 3-4), відносно яких я могла б посперечатися чи можуть вони існувати у тогочассі і чи можуть так вживатися. Чесно кажучи зараз не згадаю, але якщо автору буде цікаво, то можу переглянути ще раз і уточнити.
Якщо ваша ласка. Авторові, звісно, цікаво!
Цитата:
А ще, мені особисто, герой-племінник ніяк не уявився студентом, що ще навчається. Чи то студенти тих часів були серйозніші, а може старші за сучасних.
Студенти бували й років під тридцять, хоча Рудольф таки молодший.
Цитата:
разбойничьего вида цыгане... Автор, если честно, то цыгане они есть цыгане. Или может читатель просто других не видел.
Їх міг не бачити ГГ.
Цитата:
Или комната находится в другой временной прострации?

Ні, просто з протилежного боку будинку, в тіні.
Цитата:
... дрожало крупной дрожью... Фразу в рамку и на стенку!
Не заперечую

. Позаяк авторство далеко не моє.
Цитата:
Неправдоподобное описание драки. Монстр нанес Кауфману серьезные повреждения, а тому все ни по чем.
Є такий медичний термін - афект. Найяскравіше проявлявся в берсерків, хоч і викликався штучно. Людина дістає кінську дозу адреналіну й деякий час не відчуває втоми, але згодом падає знесилена.
Цитата:
Что стало с Софьей? Могу предположить, что с ней доктор и дрался.
А оцього сказати не можу

. Зауважу лише, що назва оповідання не просто так.