Усім подяка за увагу до твору і добрі побажання

.
Щодо вказівок:
Док писал(а):
Цитата:
– І ось я тут. Не буду пояснювати, як саме відбулась подорож у часі – зараз це не має значення.
Е ні, авторе, має! Для мене, як для читача. Інша справа, якби це був роман, можна було б сподіватися на наступні пояснення, була б приємна інтрига. В оповіданні хочеться завершеності. Ну, хоча б кількома штрихами дали натяк.
А що ж тут пояснювати? У майбутньому винайшли машину часу. Він її вкрав (купив, позичив) і повернувся у минуле. Розповідати про це – часу немає, та й на ситуацію це ніяк не вплине.
Док писал(а):
герой може подорожувати у часі. А у просторі? Схоже, теж? Як він зник зі своєї каюти? Чи у повноваженнях капітана обходити систему безпеки корабля? Одним словом, надто вже ГГ виглядає суперменом.
Так і має бути, адже він з майбутнього. За кілька десятиліть техніка зробила крок уперед. Він може легко обдурити систему стеження і все таке.
Фурзикова писал(а):
Цитата:
На чільному місці з’явилось зображення, передане з рубки керування. Дан напівлежав у масивному кріслі
Бедолага.Сложную работу делаешь. а тебя ещё и публике демонстрируют.
Шоу маст гоу он...
Фурзикова писал(а):
Цитата:
Система прийняла мене за нього, бо я – це і є він. Тільки з майбутнього. Сканер не враховує вікові зміни однієї і тієї ж особистості.
Вообще-то, мне кажется, профессионал бы понял скорее.
Вы имеете в виду Лиду? Она не профессионал в области путешествий во времени. Трудно поверить в подобное, тем более предположить это самому.
Фурзикова писал(а):
Цитата:
У попередньому варіанті корабель загинув
но
Цитата:
Мені вдалося повернути корабель додому
Так погиб корабль или нет?
Да, это ошибка. Будем считать, что вторая фраза выглядит как «Мені вдалося повернутися додому».
Фурзикова писал(а):
Цитата:
Ти маєш оголосити повну евакуацію. Вивести людей звідси на рятувальному модулі. У тебе є для цього усі повноваження.
А капитан в происходящем совсем не принимает участия? У него декоративна функция?
Подразумевается – Лида может имитировать внезапно возникшую угрозу, чтобы все, включая капитана, в это поверили.
Чернідар писал(а):
Цитата:
Несеш варту
недоладна конструкція, варто переформулювати
Дивне зауваження. Так завжди казали і кажуть. Навіть погуглив:
«Ти СОТНЯ СВЯТА із синів України Ти варту небесну несеш За вільну, єдину, міцну Україну» -
звідси«Ми тримаємо довірену територію, несемо варту, патрулюємо блокпости» -
звідсиМожете запропонувати свої варіанти формулювання.
Чернідар писал(а):
...переписати
Мені і так подобається

.
Чернідар писал(а):
пояснення про міжпрості нефункціональне. його можна викинути, всі сприймуть як данність те, що кораблі мандрують підпростором, міжпростором, гіперпростором та А-континуумом.
Без цього пояснення читачу буде важко зрозуміти наступні події. А ближче до кінця темп прискорюється, і читати лекції немає часу.
Чернідар писал(а):
Цитата:
У нас служать тільки найкращі.
служать чи працюють? Корабель військовий?
Служба – не армійський термін.
Чернідар писал(а):
Так, авторе, а розкажіть, як так вийшло, що назва корабля українська, а екіпаж англійський?
Питання недоречне. Дія відбувається у космічному майбутньому, про земні нації та країни взагалі не йдеться. І з чого ви взяли, що «Ліда» - англійське ім’я?
Чернідар писал(а):
Цитата:
«Хочеш мене побачити? Приходь. Я чекаю».
бачити
Погугліть – і знайдете багато прикладів саме такого висловлювання.
Чернідар писал(а):
Цитата:
– Ти божевільний? Хочеш усіх нас занапастити? – Ліда вже не приховувала неспокій. – Ти усвідомлюєш, що коїш?
це офіцер безпеки? фігассєєєє... питання на засипку - як би мав діяти професіонал? та автоматично, про протоколу безпеки. виникла така-то ситуація - зробити те то й те то.
Вона не могла рухатись через силове поле.
Чернідар писал(а):
Цитата:
Коли Ліда провела рукою перед сканером та промовила вголос код доступу, вони безгучно роз’їхалися в боки.
крута система безпеки - говорити код влогос. Авторе, як ви це собі уявляєте? Чому не набирати? для "картинки"? Про "проведення рукою" те саме - навіщо ускладнювати? Контактні сенсори секюрніші.
Якби я написав, що вона набрала код і притулила долоню до сканера, ви б зауважили, що це страшний примітив для техніки майбутнього (пригадую деякі ваші коментарі з минулого конкурсу). Вам аби до чогось причепитися

.