Вітаю, авторе!
Початок оповідання мені дуже сподобався. Отаке неквапне поступове розгортання сюжету з погляду різних персонажей, загальний стімпанківський антураж, атмосферність і очікування того, яким чином всі ці розрізнені елементи почнуть складатися в загальну картину і розгадку.
Але після сцени з Орестом в церкві, хоч тем розповіді й прискорився, і почалися активні дії і бойовища - виникло якесь відчуття спантеличення. Можливо, тому, що не була конкретно позначена техніка роботи магічного годинника. Забракло якихось елементів у картинці. Тому було незрозуміло, навіщо Орест б'ється з охоронцями і що саме йому потрібно.
Подвійність Ореста - гарна ідея, але мені здалося, що вона розкрилася надто пізно, коли вже активні дії скінчилися і це, власне, вже не мало значення. Мені здається, варто б було, щоб читачі про це дізналися трохи раніше. Також. гадаю, варто б ще дось додати про Феофана і якось ширше озкрити особу Ореста. А то він виступає у ролі такого собі загадкового гостя, якому бракує бекграунда і рис особистості.
Саме через отакі нестиковки у мене виникло враження, що кульмінація якось "провалилася". І було прикро, бо початок навіював дуже високі очікування. Але якщо дещо підправити - мені здається, оповідання буде гарнішим. Бо воно, на мій погляд, має багато позитивних рис.
Успіху на конкурсі!