Вітаю, авторе!
Гарно передана загальна атмосферність і відчуття героя. Взагалі добра чуттєва складова,так би мовити. Чудові описи моря і локацій.
Але в описі скель, мені здалося, часом виникала складність із "картинкою". Можливо, варто було б описувати їх трохи менш деталізовано, але так, шоб було легше уявити. Взагалі з розлогими складними краєвидами, в яких відбувається дія, це розповсюджена проблема - описати їх так, щоб читач уявив, що і де знаходиться, і як виглядає. В оповіданні доводилось по декілька разів повертатися, намагаючись втямити, як виглядав отой "дзьооб", і що було ліворуч, а що праворуч. А "басейн" з цілим катером мені так і не вдалося вписати і загальну картинку (хоча на уяву я начебто не скаржусь). Тобто, якшо він був на узвишші, то як там трималася вода, і як ткди запливав катер?
Коли з'явилися люди, на яких герої влаштували засідку, теж було спочатку незрозуміло, хто це і з якого боку вони йшли. Враження героя спочатку це не підказують.
І ще виникає питання. Складається враження, що конвоїри ловили на штрафників отих дивних істот, наче на "живця". Але незрозуміло, чи усвідомив це ГГ. І чи це справді так? Або конвой був не в курсі, що саме може бути, і просто вчасно з'явився?
Але загалом написано захопливо, і читати було цікаво.
Успіху на конкурсі!