Таргард писал(а):
Вітаю авторко/авторе!
Мені сподобалась форма оповідання - щоденника, і те, як вдало і економно ви передали все, що потрібно у творі.
Та є кілька зауважень. "Кілька тисяч парсек" - це відстань зовсім немаленька. Відстань до надмасивної чорної діри в центрі Галактики згідно Вікіпедії - 7940±420 парсек(це вже майже вісім тисяч). Але, якщо планета знаходилася на іншій стороні галактичного диску, то відстань до неї мала би бути іще більшою, майже 10 тисяч парсек, тобто вже не "кілька".
І ще. Якщо в системі планети вибухнула наднова, то мова про життя на ній іти не може. Чи можливо, вона вибухнула десь далеко-далеко за системою придатної для життя планети... І то тоді б вона "підсвітила зірку" в хмарі пилу? хм. Можливо. Певно я занадто прискіпливий до вашого ніжного сентиментального оповідання.
Для передачі головного - героїв та сюжету, це все - дрібниці. Головне, що твір не залишив мене байдужим, викликав емоції. Мені така подача подобається.
Дякую!
Дякую за відгук, за підтримку і за зауваження. Справді, з парсеками трошки применшила відстань

Щодо Наднової, то вона вибухнула не в системі нової планети. Читала в Гокінга, що між нами і тією стороною нашої Галактики зависає темна хмара космічних газів, тому вчені не можуть туди зазирнути. Тому, сугубо теоретично, видумала собі заховану там планету. Ще раз дякую за вашу думку і бажаю вам успіху в конкурсі!