Дякую всім за відгуки!
Птица Сирин писал(а):
ЗІ. Це перше враження, я ще подумаю, до чого можна докопатися. На користь оповіданню, звісно.
Домовились! Дякую за увагу.
А щоб шановній професорці не бити ноги, ходячи по викликах, от просто зараз піду й запишусь на прийом!
Василина Назарук писал(а):
Не любителька космічного фентезі, однак ваше оповідання мені сподобалась.
То це так тепер називається?
А я теж себе не вважав любителем фентезі
Особисто мені нехватило більш детальної розповіді про населення планети та що саме з ними сталось.
А що там з фаетонцями сталося?
Катастрофа, знищення планети. Ті, що були "гусінню" - загинули. А "метелики" - розлетілися.
Хтось навіть Землі дістався. Не знаю як, але в Гайди є якісь міркування з цього приводу.
Продовжуйте в тому ж дусі, і у вас все вийде, як тільки забажаєте
Навзаєм!
Успіхів у творчості!
Олекса писал(а):
Звучить якось дивно. Тобто - один не повернувся, а інший... теж не повернувся.
А інший повернувся. Тільки мертвим.
Олекса писал(а):
І ще, здається що у землян не має космічного флоту - пара вантажівок та дослідницьких кораблів. А де сили швидкого реагування?
А невже з того, як довго та чортопхайка перла до Марсу, не зрозуміло, що це - фантастика ближнього прицілу. І немає у землян іще космічного флоту, а тим паче "сил швидкого реагування". Яке "швидке реагування" з такими швидкостями?
Олекса писал(а):
Які на вантажнику є засоби для дослідження?
Див.вище. Навіть при доставці вантажу на Марс цілком логічно мати сяку-таку апаратуру і використовувати її для спостережень, бо кораблів таки не багато і вартують вони все ще досить дорого.
Олекса писал(а):
Чому на Марсі не має будь якого корабля, який би зміг швидше дістатися до Церери?
Див.вище. Тому що не доросли ще до цього. Корабель - це дуже геморна справа. Обслуговування, підготовка до запуску, заправка. Ціла інфраструктура, коротше.
Олекса писал(а):
Можливо, я не розуміюся на космічних подорожах, бо космоопера мені не до смаку
Здається, ви трішечки лукавите. Всі ваші питання зводяться до одного: "А чому це так не схоже на космооперу?"
От тепер сиджу і чухаю макітру: то це "космічне фентезі" чи "космоопера"?
Та все одно, дякую всім за відгуки. І успіхів усім!