Про необізнаність автора щодо свого вигаданого світу«І долинув звук близьких вибухів. «Гради пристрілюються», – промайнуло в голові.».
О, ця зброя - моя пристрасть ще з 16-років. Реактивні системи залпового вогню... Друга, після ядерної, зброя за коефіцієнтом руйнівної потужності… Авторе, коли розриваються 8-ми метрові боєголовки (середня довжина 7 600, це як автобус), то земля й арматура в епіцентрі плавиться десь на кілька метрів вглибину, земля навкруги дрижить, як від землетрусу (сільсікі слабенькі хатки від таких коливань можуть обсипатися навіть без обстрілу). Це вам не якесь «бабах». А взагалі, якщо я б дізналася, що потрапляю в зону обстрілу, то навіть у погреб не полізла б. Немає сенсу, оскільки від снарядів навіть протитанкові дзоти перетворюються на розплавлене скло. А снарядів там ціла касета (зазвичай, більше десятка – в залежності від моделі). Ото тільки лягати на землю і сподіватися, що пролетить повз.
« Посеред двору, на тому місці, де стояла хата, на чоловіків дивилася страшним чорним оком глибока вибоїна.»
Андрій добряче сліпий, раз не побачив ще з дороги, що хати немає. Правда, там і подвір'я не лишилося б. Автор дуже далекий від теми, про яку пише. Рекомендую відкрити гуглик і хоч подивитися, що воно таке за штукенція.
«Однак робот, не реагуючи на крики, нахилився до ями і почав розгрібати каміння, перемішане із землею.» – ну там дірка в кілька метрів вглибину має бути. Хай риє. Ще трохи – і можна заливати фундамент під висотку.
« І точно, андроїд за мить знайшов у ямі телефон», «Марічка була ще жива, коли її до районної лікарні забирали»
Все. Слів більше немає. Авторе, ви своїми супер-знаннями теми, про яку написали, просто відправили мене в нокаут. Уважніше обирайте зброю для сюжету.
А тепер по суті.Пробачте, але нікуди не годиться. Навіть розписувати не хочу. Відгук буде, як шпалерина, на кілька сторінок... Ні, ну таку тему запороти - це треба мати талант

Андрій шмигом туди, шмигом сюди, там дірка, тут дитина, роботи, і скрізь халтура, халтура, халтура... Понатулювали всього потроху, але чому ж так безтолково, авторе? Пробачте за критику і працюйте над собою.