Мавка, дякую, що нагадали про Мінімакса

Я вже досить давно намагався згадати як та книжка про дракончика називається і ніяк не міг, а тут якраз така тема піднялася

Ще є одна книжка, теж тих часів, там було декілька повістей:
- про дивну істоту, накшалт домовика, яку звали ДімА;
- про дітей, що вночі літали (можливо, це одна повість);
- про хлопчика, який створив суперклей і шпигуна, який хотів викрасти рецепт для своїх поганських справ.
Якщо хтось щось таке пам'ятає, то дайте, будь ласка, наводку на назву чи автора

А от моє знайомство з фантастикою почалося з "День трифидов" Джона Уіндема, мені тоді вже майже 9 було. Роман мене дуже вразив і я прочитав всі інші твори цього автора в тій товстелезній чорній книзі. Після того я читав всю фантастику, яку лише міг знайти

Років у 15 познайомився з Толкіном, хоча його книга в нас вдома лежала вже років зо 5 (подарували на день народження), але мені початок геть не подобався. Стругацьких, яких так не любить пані Тетяна, теж десь у 15 років почав читати, здається, то була "Страна багровых туч" або щось із їх ранньої творчості, от пізня творчість зайшла вже пізніше, десь у 25. А фентезі у великому форматі тепер вже майже не сприймаю, чомусь не заходить мені і все тут.
Взагалі, раніше набагато більше видавалося доброї української дитячої фантастики, на жаль, пам'ять відмовляється згадувати назви тих книг та прізвища авторів, але пам'ятаю, що то все було в якихось журналах.