Фантом писал(а):
А що, така гра існує насправді? Чи це таки вигадка? Бо так відсилаєтеся до "китів", аж повірив. Якщо дійсно існує, то ми з вами майже колеги - свого часу писав із співавтором про "китів"

Тому, тема близька. А як вигадка - то вам великий плюс за достовірність
На щастя (або нажаль), не існує. Точніше, у певному, метафоричному, сенсі усе наше життя - така гра. Людина вчиться літати, злітає, а потім зависники та власні забобони намагаються її приземлити, викинути з потоку натхнення.
"Кити" мене свого часу вразили своєю жахаючою простотою. Це гра на чомусь дуже примітивному в людині, коли вона починає робити х**ню, розуміє, що робить щось не те, але зупинитися вже не може. Вони дуже точно показали, як мало насправді в людині власної волі.
Фантом писал(а):
Оповідання сподобалося. Виконано на рівні. Всі оці переходи сон-яв-сон, розхитана реальність - класно. В хорошому сенсі нагадало "Бійцівський клуб".
Ось за це порівняння окреме спасибі

Фантом писал(а):
Я от не зрозумів. Самогубство дівчинки на початку - то перемога у грі, чи програш? Чи що взагалі таке? Перехожий із каменем на спині ніби вказує що така ціна програшу. Та й блондин у фіналі теж ніби має отримати каменюку на спину.
Це альтернативний вихід. Теж метафора на життя: коли людина бачить, що виграти вже не зможе, а сил прийняти поразку в неї немає.
Як я бачу вже зараз, коли перечитую після паузи, тут лишилося кілька моментів, яким необхідно було приділити більше уваги. Але ж, самі розумієте, поспіх, тотальне невлізання в конкурсний об'єм... В мене є намір після конкурсу повернути до оповідання кілька епізодів, які були вирізані, щоби впистатися в 40 тисяч символів, і тепер бачу, де можна ще трохи додати пояснень. Справа в тім, що заради поспіху викинувся великий шматок, який само розкривав, що там відбулося, хто такий "синато", і чому не можна за правилами ловити вітер. З двох альтернатив: прибити цвяхами пояснювалку чи залишити без пояснень на розсуд читача - кращим виходом здалося лишити недосказаність. Це не правильно, але перший варіант міг би зруйнувати атмосферу оповідання.
Дякую за відгук і успіхів навзаєм!