Семьдесят Первый писал(а):
Автор ah002 писал(а):
Але щодо "чесної роботи Пабло" – не згоден.
"По своему честен", не с людьми - с собой: "Це втомлювало, але статус зобов’язував... Справляти враження — це було роботою Пабло. Важкою роботою."
Работает человек, однако, не просто хочет "деньгу зашибить, ничего не делая".
В этом смысле он, пожалуй, посимпатичнее Макса.
Ну и "гасят" в рассказе Пабло. Все, с улюлюканьем и истинной радостью.
Вибачайте, зовсім не зрозумів, про кого кажете. Хто ті "всі", що гасять Пабло?
Його "жертви-вже-не-жертви"? Тисячі яких сидять перед прогою? Але хто ж винен, що Пабло "завів" їх собі?
Більшість людей, мільярди мабуть, ретельно стежать за своїми діями, щоби не взяти, навіть випадково, чуже.
Пабли йдуть іншим шляхом. Це їх вибір...
Цитата:
Автор ah002 писал(а):
У світі оповідання можете проклясти лише продавця неякісного товару...
Мені здавалось, що я неодноразово наголошував на цьому в оповіданні.
В рассказе это идет как реклама программы.
А создатели программы хотят денег.
То, что на начальном этапе им выгодно направить проклятия против Пабло и К - совершенно не гарантирует, что когда деньги закончатся, они не направят проклятия против совершенно честных богатых, например, Билла Гейтса. Очень даже просто. Зависла Windows - "умойся кровью!"
Ничего личного, просто бизнес - бедных проклинать не выгодно.
Ні.
Так не вийде.
Проклясти можна лише когось, хто вкрав Ваші гроші (електронні).
Як можна проклинати виробника, якщо Ви купили товар і користуєтесь ним? І не плануєте припиняти користування?
Просто ж не буде каналу для проходження проклять!
Лише у випадку, якщо мільярди людей розчаруються, видалять куплену вінду, і не отримають будь-яких компенсацій – лише тоді вони дістануться до Гейтса.
Андроїд – взагалі за межами проклять. Хіба що трошки, якщо він є в ціні готових виробів...
Цитата:
Я, честно говоря, сейчас вообще разницы не вижу между Пирамидой и Проклинателями. И те, и другие, за счет "леммингов" зашибают деньги.
Ведь есть и вовлечение в программу, потом "подсказки", игра на личных чувствах Макса - в чем разница-то? "Проклинатели" честные, Робин Гуды? Ну да, конечно...
ЦифрПро надає послуги. Можливо типу колекторських. Хоча, більше схоже на транспортні!

Вартість послуг наперед вказана.
Це просто бізнес.
Крім того, ЦифрПро роздає зайві заробітки! Мабуть, щоби уникнути другої хвилі проклять. Програма може ж бути (потім) і не унікальною.
Багато знаєте бізнесів, що роздають надмірні прибутки? Той же вищезгаданий Гейтс, що створив монополію і продає, рік за роком, копії (з незначними відмінностями) – багато роздав зі своїх десятків млрд?
То чим тоді ЦифрПро гірша...?
Цитата:
Нет, разница есть - владельцы Пирамид хоть прямого зла никому не делают. А "Проклинатели" еще и удовлетворяют потребность в "зрелищах" - как враг страдает. А "лемминги", пожалуй, втянутся. Начнут собираться толпами и выбирать жертву, без денег, просто посмотреть, как кровища из ушей хлещет. И кто им запретит?
Мене вже трохи лякають Ваші уявлення про "добрих" власників Пірамід...
Щодо інщого – див. вище.
Цитата:
Автор ah002 писал(а):
А от Бармен, Менеджер, Стюардеса, Метрдотель, Лікар... і ще деякі – зовсім несимпатичні?

А симпатична медсестра – теж несимпатична?

Извините, нет. Люди, которые мстят и радуются, что могут, наконец, унизить - мне как-то ничем не симпатичнее Пабло. Тот хоть прикрывался тем, что это - работа такая, тяжелая. А эти просто удовольствие получают, когда режут карточки, не оказывают помощь пассажиру, которому же явно плохо...
Лекарь - пожалуй, чуть ли не единственный нормальный, которому до Пабло дела нет, который не хочет ему в отместку изуродовать лицо.
Гм... Гм...!
Цікаво.
А от скажіть будь-ласка...
Якщо Ви адмін в готелі, а об Вашого підлеглого спробують витирати ноги, то Ви як вчините?
А якщо Ви стюардеса, і знаєте, що допомога проклятому злодієві може частину його прокляття "причепити" до Вас? Як швидко бігтимете допомагати? І чи бігтимете взагалі?
А якщо Ви висококласний метрдотель, важко працюєте, сподіваєтесь на чайові, а приходить якесь падло, потім не має чистих грошей заплатити, та ще й, замість піти, коли відпускаєте з неоплаченим рахунком, падає і вдає вмираючого лебедя... І треба ще викликати швидку допомогу, переносити кудись тіло... От ви як відреагуєте? Головою чи ногами вперед витягуватимете тіло з зали? А по дорозі об щось "випадково" стукнете, чи втримаєтесь? Бо метрдотель таки втримався – принаймні слідів на Пабло не зосталось...
А Ви б картку не різали – хай ще хтось від неї постраждає?
До чого це я веду... Ага. Якось дивує мене, що ви невдоволені також і діями звичайних людей в оповіданні.
А що вони мали робити? Пройнятись долею злодія і розділити його важке прокляття? Щоб йому було легше?
"Служити й захищати"?
Цитата:
Автор ah002 писал(а):
То хто ж порадить кращі методи боротьби?

Думать. Не верить в "бесплатный сыр". Верить в работу и "американскую мечту" - что если работать, можно достичь всего. Ну и учить всему этому.
По другому, наверное, никак.
Ага.
Таки пронуєте пустити все на самоплив? Вважати, що "граблі" корисні (у виховних цілях?)
Теж, мабуть, варіант...
Хоча, як я вже коментував, краще б все таки запобігти таким згубним наслідкам: "Я маю таке відчуття, що люди, які до них потрапляють – відчутно змінюються (незалежно від того, як звідти "вийдуть"). І кращими вони не стають! Радше навпаки. Фактично, можна припустити, що Піраміда здатна відкинути розвиток країни на роки-десятиліття назад...
Ця, поточна, Піраміда (криптова) вже не локальна, а всеЗемнааааааа...!"
Тобто, іншими словами – краще запобігти злочину, аніж сподіватись, що злочинців перевиховає тюрма або й взагалі – совість.
У ситуації з Пірамідами – тюремні умови дістаються (де-факто), мабуть, тим 90-99% учасників Піраміди, які програють і втрачають (майже) все. Бо втрата грошей – то і є обмеження свободи (вибору, пересування...)