Іво, Лано, Снегирь, щиро дякую за відгуки!Цитата:
гг взагалі не викликає співпереживань
Отже, мені таки вдалося не вибілити цього негідника, як би він на сарості себе не жалів.
Цитата:
Ліза теж захоплює.
А от головний герой - ні. Видається просто засобом для оповіді історії Жучок.
Цікаво, чому вона його взагалі помітила? Що він їй дав? Поштовх принести себе в жертву?
А Ви знаєте, були колись у мене такі ж знайомі: блискуча молода вчена і хлопчина, якого вона покохала. Писала йому курсову, вибачала доволі насмішки і недолугі жарти, невірність, зверхність... Ця парочка взята не з голови, а з життя.
Мені здається, в коханні, описаному в опровіданні, змішалося щось від бажання про когось піклуватися, реалізація якоїсь такої жіночої жертовності (скажімо, в родині героїні старші приклади всеохопної жертовності були, і дівчина всотала їх з молоком матері), і, може навіть, приховане відчуття власної вищості (наукової успішності) на тлі такого партнера.
І Ваші слова мені теж прдобаються. Поштовх, щоб принести себе в жертву... Себе ця дівчина явно не звикла жаліти, а коханий не стримав, бо не цінував. І, як результат - ривок для науки планетарного розміру.
Цитата:
Головний герой, незважаючи на всю його нерішучість та ненадійність, мені зайшов. Не усім же бути відважними героями

А тут звичайний прокрастинатор і трохи недотепа.
Дякую! Дійсно, почитати про ідеально розумних/хоробрих/вродливих персонажів теж іноді хочеться. А в інші дні хочеться і зі звичайною людиною "поговорити".