Здивувало, що дорослий парубок "раптом" дізнається як прибрали його конкурентів. Й істерить (в кінці оповідання). А раніше він чомусь вірив на слово... От чому на слово – зовсім незрозуміло.
Хіба там стеження за виступами – то не відеотелескопи!?
Також важко зрозуміти, як можна стрибати між астероїдами.
На малюнку то просто (купа точок), але хіба в реальності з одного астероїду інший видно? (неозброєним оком).
Або ж я так і не зрозумів, яка там була "арена"

астеро́їди
-ів, мн. (одн. астеро́їд, -а, ч.).
Малі планети Сонячної системи, що обертаються навколо Сонця перев. між орбітами Марса і Юпітера. Пояс астероїдів.
...
А от через слово "хлист" турбуватись ніби й нічого – як кажуть словники:
ВТССУМ:
хлист
I -а, ч.
Прут або ремінний батіг, що використовується для верхової їзди, дресирування звірів і т. ін.
II див. хлисти.
III -а, ч.
1》 спец.Зрізане дерево з обрізаним гіллям, але із залишеною верхівкою.
2》 розм. Рибальська вудка.
...
Словник синонімів української мови
хлист
—————————————————————————————
РІ́ЗКА (зрізана або поламана тонка, гнучка гілка), ПРУТ, ХМИЗИ́НА, ХВОРОСТИ́НА, ДУБЕ́ЦЬ,ДУ́БЧИК розм., ХЛУДИ́НА розм.; ЛОЗИ́НА, ЛОЗА́ розм. (із стебла лози); ХЛИСТ (для верхової їзди, дресирування звірів тощо). Що із тебе, сухий дубе, Нічого не буде, А із мене, березини - Віники да різки (П. Чубинський); Била мене матуся Березовим прутом (пісня); Професор зосереджено щось креслив хмизиною по піску (О. Гончар); От уже клунок і хворостина від собак лежать на санчатах (М. Стельмах); Я мовчки одломив з верби молодий дубець - поганяти коня (Г. Косинка); Зломивши дубчика з кущів, Щоб півня добре стьобонути, Перехрестивсь він та й побрів (Я. Щоголів); Грицько, потрушуючи хлудиною, реготався (Панас Мирний); Мати взяла лозину й загнала свого хваленого хазяїна аж на піч (С. Чорнобривець); Панночка тим часом сіла на найближчу лавку і швидко-швидко збивала з-під ніг камінці хлистом (Леся Українка).
хлиснути
I хлисн`ути
-ну́, -не́ш, док., перех., розм.
Однокр. до хлистати.
II хл`иснути
-ну, -неш, док., перех., розм.
Ударити рукою по обличчю, тілу; дати ляпаса.
|| Стьобнути, шмагнути батогом, лозиною і т. ін.
|| чим. Ударити за зустрічного руху (про гілки, листя і т. ін.).