Це дуже прикольно і круто, як міський харківській міф (про Харків же мова, правда?

літати там мені не доводилося, але ж Держпром і от це все))).
Це я дуже підтримую. Причому міт, базований на тому, що земля тримає і захищає своїх, а не ідейних зайд - це ваще круть.
Мені бракує смайлика з сердечком!
Попри те, що Дракотик любить конструктивізм
Але буде і трошки критики, соррі.
Весь твір просякнутий стилем "а скажіть, професоре?.." - який я ніжно "люблю". Мова про виклад інформації у питаннях та відповідях - точніше, у лекції умовного "професора", знавця, який чомусь з доброї волі, без будь-якого спротиву, виливає кілометровий інфо-вантаж на досить умовного головгера-вуха. Умовного, бо "головним героєм" у таких творах насправді є лекція про авторську ідею. Проблема такої лекції у тому, що це розповідання, а не показування. Показування присутнє, так - але між ним йде інфо-провантажування і лекторій зі спогадами.
Розповідь про майданівські події в Харкові - це круто, от прямо простягаю автору чи авторці драконячу лапу! Але от за всією цією документалістикою (безумовно, гарно переданою) - за нею трошки бракує художнього твору. Є документалка про Майдан, сполучена з лекціями від Монстра. Це не катастрофічна вада, але це не дуже добре.
Тому за ідею/міф та ідеологію купа жирних плюсів, а за загальну побудову твору - порада трошки допиляти це.
Фінал хороший, душевний
Дякую, бажаю успіху!