Доброго дня.
Перед тим, як переходити до конкретних відповідей, хочу сказати загалом: іноді люди просто погані, без подвійного дна і без вагомих на те причин. Для жорстокості цілком достатньо безкарності. Так само, іноді підлітковий вік - просто лайно, з усіх боків. Тут історія саме про обидва таких випадки.
Фантом писал(а):
Якось незрозуміло, чому Кара заговорила з Кет, а не схарчила одразу

За задумом, їй теж було дуже самотньо. А тут трапився хтось незвичний, ще й схожий за віком. Єдине що - як зазначив один із попередніх коментаторів, таки не варто було розголошувати її видову належність.
Фантом писал(а):
Толік - взагалі якийсь мудак. Ну добре б лише до Каті ставився погано. Так він же і до власної дитини так ставиться.
Хлопець йому теж нерідний - інакше чого це він малого примушує називати себе "татом"? Він просто до хлопчика ставиться прихильніше, тому що він молодший та чоловічої статі. На жаль, у цього персонажа було пара прообразів, падчірка одного з яких пробувала порізати собі руки.
Фантом писал(а):
Зло абсолютне, навіть більше за Кару. Якщо за задумом жах має викликати саме він, то в мене викликав відразу. І бажання натовкти пику
Значить, образ вдався, дякую

Фантом писал(а):
Мати. Вона навіть фон, а не персонаж. Що її змушує жити з таким покидьком? Що змусило народити другу дитину? Безвихідь? Відчай? Ці моменти залишилися поза увагою читача. Хоча, для розуміння картини хотілося б.
А що змушує справжніх (не вигаданих) жінок роками терпіти садистів та психопатів? Бажання "мати сім'ю, як у людей", "мужик в домі", "але ж не п'є", самообман, віра у образ "справжнього чоловіка", "до нього несправедлииві та провокують", впевненість, що от-от все виправиться, небажання "вимітати бруд з дому"?.. Та безліч їх. Тепер власне про матір: цьому персонажу приділено достатньо часу, аби показати, що донька її не сильно хвилює. Що за цим стоїть: початкова небажаність дитини, особисті конфлікти, ревнощі, несприйняття підліткової психології, образа на колишнього чоловіка, - я не знаю, і не думаю, що це тут має хоч якесь значення.
Фантом писал(а):
Зінка. Ну майже те саме, що й Толік. Я розумію, підліткова жорстокість з усіма наслідками. Але ж знову, має бути щось людяне в її образі, щоб я її хоч трохи пожалів, коли Кара карала. Зінкине оточення. От якби хоч хтось із дівчат у сцені з кров'ю сказав - "може не варто" - було б краще.
Кумедно те, що саме цей персонаж на 100% списаний з конкретної живої людини. Деякі репліки навіть вигадувати не довелось. За кілька тижнів постійного (і неприємного) з нею спілкування вона нічого "людського" не проявила. Власне, як і її почт: у зграї є свої, дуже чіткі закони. Просто пригадайте, чи були у вас у класі/школі "білі ворони", і чи заступався за них бодай хтось. Особливо з наближених до ватажка. Дуже зрадію, якщо захисники були, бо на моїй пам'яті такого не траплялось. Бувало що навіть вчителі приєднувались, бо за себе боялись більше.
Фантом писал(а):
Сама Катя. Тут вже шаблонний приклад класичної української літератури. "Як нас всі гноблять".
Ну в такому разі Стівен Кінг зі своєю "Кері" - класик української літератури

В будь-якому разі бачу, що оповідання вас зачепило за живе. І мені це справді приємно. Дякую