Вітаю, Інно!
Як на мене, це чудово, що Ви пишете українською, Вам за це лише повага й шана. А те, що поки що з гугл-транслейтом - то нічого страшного, це звичайна стадія при переході на іншу мову. Тут багато хто з цього теж починав свого часу (включно зі мною)

Тому якщо хтось там щось критикує стосовно не тих закінчень чи інших похибок - не ображайтеся. Це знов-таки природна стадія при вдосконаленні мови - робити помилки.
Он Ганс Хрістіан Андерсен, кажуть, писав з такими помилками, шо капець, але це не завадило йому стати всесвітньо відомим легендарним письменником.

Власне, набагато важливіше гарно писати, а Ви це вмієте, твори у Вас цікаві. А на помилки, зрештою, є редактори.

Тому не варто через це переживати.
А стосовно мови письма - то, на мій погляд (і не лише мій), українська пасує для літератури набагато краще за російську, бо вона більш виразна і синонимічно значно багатша. Власне, саме це й спричиняє складнощі при перекладі з російської: там, де російською вживається одне слово, українською може буде десять з різними семантичними нюансами. Але саме через це, до речі, українська коректніше перекладається на англійську (і навпаки), аніж російська.
Стосовно українських синонимів: їх в українській мові набагато більше, ніж в російській, і найпростіший спосіб їх знайти, якщо пишете у Ворді - це вордівський тезаурус. Там їх таке розмаїття! До того ж використання тезаурусу скорочує час - не треба за кожним словом лазити до словника. А от якщо не певні, який синонім краще вжити - отоді вже краще подивитися у тлумачному словнику.
Ще оце Вам корисний сайт -
http://stalivyrazy.org.ua/.
Це усілякі усталені вирази - російські і їхні відповідники в українській. Є також сайти з українськими приказками і помовками на будь-які теми, їх багато (просто наберіть у пошуку "українські приказки - викине цілу купу).
А загалом приєднуюсь до порад Птиці: спробуйте більше читати художньої літератури і дивитися фільми українською (є багато безкоштовних фільмів на ютьюбі і деяких сайтах, лише наберіть у пошуку "дивитися онлайн українською"), слухати пісні (аж надто переспів старовинних пісень сучасними виконавцями - на тому ж ютубі багато чого є). Тобто, занурюватися у середовище. Звісно, навряд чи ви маєте на це багато часу, але хоч потроху.
І ще - не знаю, чи ви підписані на групу Азимуту у ФБ. Якщо ні - підпишиться, і якщо що - задавате питання, Вам завжди хтось щось підкаже. Я так точно
Щиро бажаю Вам успіху!