Ох і необачна ж ця наша Наталя...
Людям(і новим теж)
Дякую за докладні відгуки-пояснення (як от у Shadmer-а на цій сторінці).
Додати нічого...
Всім Успіхів!
Бо щось це оповідання мене вже нервує...
Спочатку – воно з’явилось раптово, якось без попередження, і майже безпричинно... Влізло поперед ідеї, виношуваної ще з зими... Ідеї, яка мала суттєві й множинні об’єктивні причини, щоби реалізуватись саме зараз.
Потім – почало писатись у час, коли його (часу) у мене майже й не було...
Далі – ще й примудрилось майже не лишити слідів свого зростання. Зостався лише один файл-чорновик на 12.т.зн. І остаточна версія. Хоча, до цього, я зазвичай записував для оповідань журнал активності (з часом і обсягом).
А у тому єдиному чорновику – бачу як воно росте (майже до незмінного вигляду) в двох місцях одночасно(!), поки між ними сиротливо і перелякано туляться рядки первинного плану, не знаючи, що з ними буде далі.
Перші читачі були вкрай невдоволені завершенням. Припускаю, їм не подобалась думка, що Світ нас затре. Хоча, вони все й заперечували. З якимось аж нездорово лютим завзяттям!
Трохи змінив текст, але Розумний Світ (РС) і люди-привиди так і лишились. І навіть у посиленому варіанті, який вже і не обійти простим невдоволенням.
Але, тепер оповідання, чомусь, почало розжалоблювати читачів-людей долею "маленьких, гарненьких, милих і таких няшних гемеошеняточок..." А про РС тут лише одна скарга і та коротенька.
Таке враження, що оповідання показує читачам те, що йому хочеться, і коли хочеться, а не те що мало би показувати... А тепер, якось, знайшло новий спосіб всіх запевнити, що гемеошки, і, відповідно, також і РС(!) – і не загрози взагалі.
Останнє, чим Воно відзначилось – таки зізналось (чужими руками), що підписало мені майже що смертний вирок (у випадку якщо гемеошки вже панують, або скоро почнуть). А це ж мало бути очевидним ще до написання!
А ще зіпсує життя всім тим нещасним, хто
необачно, нерозсудливо і необережно проголосує "за", не врахувавши застережень в останніх 6 абзацах, повідомлення 6, на сторінці 4. (Це було останнє, китайське, попередження!).
А я ще ж навіть не прочитав "Воно" Кінга...
Я почуваюсь, як Ліза Сімпсон, яка блукала в лісі, знайшла стадо оленів і почала з ними сюсюкатись: "не лякайтесь, гамайте далі..." Олені, натомість, показали гострі зуби й почали гарчати. Думаєте не страшно? Але, коли навіть малі олені "гавкають" (це реальність) – собаки нервово курять збоку... (а це припущення

).
Ліза раптом усвідомила, що ще замала ходити в ліс... (до речі, вже понад 20 років не росте... підозріло...) Що доходилась... Але прийшов лісник чи єгер, і, посміявшись над патяканням дитини, повів її до цивілізації.
А що робить оповідання, коли наодинці з
- [+]
- жертвами
читачами?
Але нічо-нічо, недовго йому зосталось... Скоро дострибається...
А найкумедніше, що мені ж мало бути байдуже – є гемеошки, нема гемеошок... Бо дітей не маю і не планував. Яка ж мені тоді різниця, що буде з геномом людства і з ним самим? Якщо всіх все влаштовує (та й навіть якщо ні), то що мені до цього? З якого дива я взагалі почав про це писати? Чим я думав? Ну... Кінга перечитався! Але ж це не достатня причина...

Моя справа ж проста: запастись попкорном і спостерігати як людський молодняк дружитиме з гемеошками. Або, ймовірніше, як гемеошки їх "дружитимуть"...?
Але то потім.
Спочатку – проголосувати і піти на заслужений відпочинок.