Влад Ковтуненко писал(а):
Так, Авторе, чесно, я не зрозумів ідеї оповідання, але все по черзі.
І чого мати так проти навчання дівчини?
Коротше, не ображайтеся, але не скажу, що не сподобалося, але не зрозумів
Дякую за відгук, те, що не зрозуміли - важливо. Окремо дякую, що поснити що саме не зрозуміли. Хоч місцями, мабуть, трошки злукавили: процитували аналогію як студентів заради навчання саджають на наркоту та питаєте, що ж тут могло не сподобатись мамі.
Цитата:
Красти неможливо.
От тут неправильно. Можливо, ще й як можливо. Не можна - це так, але можливо, так само, як і можливо вбивати, гвалтувати і бити. Все це можливо, але робити цього не можна.
З точки зору героїні - саме неможливо. Вона живе у прозорому світі.
Цитата:
Думаючи так, вона вже відійшла метрів зо десять від магазину
А бібікалок біля дверей не було?
Ви здивуєтесь як функціонують супермаркети в цивілізованих країнах. Ні, бібікалок не було. І охорони теж. Починаючи із певного рівня культури витрати на охорону перевищують витрати від потенційних крадіжок.
За описки дякую, поправлю. Око замилене.
Цитата:
Він вручив дівчині пакунок пончиків та швидко пішов уздовж вулиці.
ЕЕЕЕЕЕ, я теж хочу такого копа, дайте і мені пончиків на халяву
Я точно знаю копа, який збивши з ніг симпатичну дівчину поділився поділиться із нею пончками. Втім, нехай це буде фантприпущення

Цитата:
Найнеприємнішою новиною стало те, що й хліб став липким
Хліб липким може стати? Чому там липнути?
Експеримент проводив. Хліб, звісно, різним буває. Мій - скис.
Цитата:
Біткойнова сума у віртуальному гаманці видалась смішною: нуль, кома, нуль… Але на квиток вистачало із запасом
Авторе, Ви окрім нулів нам би трішки суму назвали, а то таке відчуття, що на рахунку 0 кома 0, а дівчина все купує і купує, і купує і купує.
Десь так. Курс біткойна такий, що там тисячні грають велику роль. З об'єктивних причин цифри краще не називати. Втім, зверну увагу, якщо ще у когось виникне ця претензія.
Цитата:
якщо ти вибереш якусь із них, то я оплачу тобі навчання в будь-якому університеті світу.
Мені Гарвард, будь ласка. Ну, можна, Оксфорд, але то вже для невдах.
Легенько. Якщо живете в придуманому мною світі я ваша матуся - високоплачуваний розробник в сфері штучного інтелекту.
Цитата:
Тебе пропонують посадити на наркоту і видавати дозу після здачі іспитів
Гарна мотивація, я ЗА таку освіту
Такі експерименти в світі проводились. Результати не дуже, насправді.
Цитата:
хто ж міг подумати, що на сході України вночі буває прохолодно?
В Україні така непередбачувана і чудна погода, що сьогодні може бути +40, завтра +15, а післязавтра -3. Нічна прохолода українця не здивує.
Залежно де початкова точка мандрів дівчини. А вона така, що якраз здивує

Ну та це великоднє яйце, добре що помітили, погано що не зробили висновків. Погано - тобто мені мінус, треба було ясніше написати. З іншого боку підліток, який ніколи не ночував на природі справді може не подумати незалежно від місця проживання.
Успіхів на конкурсі, Авторе!
Дякую за розгорнутий відгук! Деякі моменти врахую.