Прилетів до Вас, авторе.
Прочитав Ваше творіння. Що можу сказати, мені сподобалося. Спочатку думав буде дійсно про двійників, а тут доволі неочікувано з'явилась часова петля. Цікаво і гарно написано. І так, хотілось би дізнатись, що у тій піраміді (скарби дуже люблю), тепер планую злітатит туди, коли скафандри для драконів зроблять.
Із мінусів. Ну надто у Вас герої по-дитячому себе поводять. Я схожі історії по стилю написання в дитинстві в журналі "Пізнайко" читав. Більш дитяча аудиторія, чесно. Штурман та інженер взагалі діти, хоча весь екіпаж перед польотом має бути навчений діяти при відсутності капітана, мало що може статися. І я досі не зрозумів, що там робить той астрокорпус, в який хоче наш герой. Я, як юрист, вимагаю повний перелік повноважень та функцій, з додатками у вигляді структури цього корпусу та основ його роботи. А насправді, звучить, як щось воєнне. Як нашому герою туди, якщо він єлектрошокер боїться? І щодо електрошокера. А що як вони натраплять на прибульців без нервової системи? Що тоді? Не повоюєш з електрошокерами, загинуть. Ну і в кінці. Ми маємо навченого капітана, який просто взяв та повівся на уловку своїх діточок (по-іншому команду не назву). При цьому, навіть не попередив екіпаж, що покидає корабель. А як хто захопить їх та вб'є в його відсутність? Та й сама команда. Взяли та й кинули корабель, пішли собі капітана шукати. Ну серйозно? А як же правило, що на кораблі завжди повинен хтось залишатись?
Я тексти не вичитую, але з радістю повідомлю про кілька помилок, які помітив під час читання, щоби виправили)
Цитата:
А ради такого Джек-поту не гріх
Заради.
Цитата:
з-під прозорих забрал гермошоломів визирали похмурі стурбовані обличчя, їх скафандри були сірі від пилу, а у руках напоготові тримали паралізатори.
Краще написати "а у руках ВОНИ тримал...", бо дуже неплавний перехід опису.
Цитата:
Вразі протесту місцевих
У разі.
Цитата:
Сюди ворожку треба було брати з собою!
Серйозно? Люди космос підкрюють, з прибульцями торгують, чувак вивчився ніа інженера і вміє лагодити зорельоти і про ворожку згадує? Наче моя бабуся Галя, а не інженер зорельоту.
Цитата:
а отже пів-справи зроблено і нам до порятунку вже рукою подати.
Півсправи - разом.
Цитата:
Святий гіпер!
Крутий вигук, респект